The Five Minute Journal for Kids

The Five Minute Journal for Kids

Met 'The Five Minute Journal for Kids' komt jouw kind in contact met dezelfde positieve psychologie, welke het originele ‘5 Minute Journal’ wereldwijd zo populair gemaakt heeft.

The Five Minute Journal for Kids

Een dagboek met focus op positieve psychologie

Met 'The Five Minute Journal for Kids' komt jouw kind in contact met dezelfde positieve psychologie, welke het originele ‘5 Minute Journal’ wereldwijd zo populair gemaakt heeft. 

In het dagboek voor kinderen heeft Intelligent Change het allerbeste van de volwassen uitgave overgenomen, maar presenteert het deze keer in een kindvriendelijke uitvoering, wat jouw kind zal inspireren om iedere dag met een sterke wil, welwillendheid en nieuwsgierigheid te beginnen.

 

Een tool voor leren en reflectie

Met 'The 5 Minute Journal for Kids' krijgt jouw kind een simpele en effectieve tool om meer dankbaar te zijn voor de goede dingen die iedere dag gebeuren. Tegelijkertijd leert het kind ook om over de dagelijkse gebeurtenissen te reflecteren, zodat er geen verstorende, buitensporige gedachten in het hoofd zitten bij aanvang van een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen - en het duurt maar 5 minuten.

 

Wat houdt The 5 Minute Journal for Kids in?

In 'The Five Minute Journal for Kids' zal jouw kind iedere dag begroet worden door enkele centrale elementen, welke jouw kind begeleiden om te focussen op de goede dingen in het leven. Het dagboek houdt in:

  • 5 dagelijkse vragen met focus op dankbaarheid, reflectie en wat deze dag geweldig gaat maken
  • Wekelijkse uitdagingen, welke het kind helpen met het opbouwen van moed en zelfrespect
  • Het positieve woord of citaat van de dag, welke iets geeft om over na te denken
  • Volledig geïllustreerde introducties met kleine inspirerende verhalen

Met het dagboek zal jouw kind nieuwe dingen leren, groeien als persoon en alle positieve gedachten en gevoelens bewaren, welke van dag tot dag worden opgeschreven.

 

Welke voordelen behaalt jouw kind door The Five Minute Journal for Kids te gebruiken? 

Dat wat we tijdens onze kindertijd leren, nemen we de rest van ons leven mee, en daarom is het belangrijk dat kinderen het vermogen opbouwen om het goede in de wereld om hun heen te zien.

'The 5 Minute Journal for Kids' helpt jouw kind met het ontwikkelen van verschillende positieve eigenschappen, welke hem/haar de rest van het leven zullen volgen als een stevig fundament van optimisme, zelfvertrouwen en een sterke wil. Dit zijn onder andere:

  • Hogere graad van positieve gevoelens
  • Meer vreugde, optimisme en geluk
  • Meer meelevendheid naar anderen toe
  • Minder gevoel van eenzaamheid en isolering

 

Vergroot de Engelse taalvaardigheid van jouw kind met het 5 Minute Journal voor kinderen 

Men leert het beste, wanneer men er plezier in heeft, en als een extra bonus kan 'The Five Minute Journal for Kids' eraan bijdragen om de Engelse taalvaardigheid van jouw kind te vergroten, wanneer er voor gekozen wordt om het in de originele taal te schrijven. Omdat het dagboek niet fungeert als een les, maar als een dagelijkse ondersteuning, kun je jouw kind met Engels laten oefenen, zonder dat het een vervelende opdracht wordt.

De meeste schoolkinderen krijgen al vanaf groep 5 Engels, dus ‘5 Minute Journal’ voor kinderen is een extra mogelijkheid om je kind een voorsprong te geven binnen het onderwijs.

 

Zo gebruik je 'The Five Minute Journal for Kids'

Het dagboek voor kinderen is verdeeld in twee delen - ochtend en avond. In de ochtend wordt het kind drie vragen gesteld, welke helpen met het creëren van een optimistische gedachtegang voor de rest van de dag, zodat het kind er klaar voor is om de dag zo goed mogelijk te doorlopen. In de avond moet het kind denken over wat hij/zij geleerd heeft in de loop van de dag, en welke goede dingen er zijn gebeurd, zodat de dag met een positieve gedachte afgesloten wordt.

 

Maak het iets wat je samen doet

Probeer er bij te zijn, wanneer je kind het dagboek moet invullen. Je kunt helpen met de woorden en formuleringen, maar het invullen van de ‘5 Minute Journal’ kan ook snel een vast ritueel worden welke jij en je kind delen, en wat dus ook jullie speciale band zal versterken. Het duurt maar 5 minuten om het dagboek in te vullen, en de positieve werkingen kunnen niet onderschat worden.

Zie hier meer over 'The Five Minute Journal for Kids' 

 

Koop hier 'The Five Minute Journal for Kids' met Gratis verzending 


* Resultaten kunnen per persoon verschillen. Lees meer

Wordt geladen...