ADHD - Wat is het?

U heeft de afgelopen tien jaar waarschijnlijk al vaker van de term ADHD gehoord, maar misschien heeft u geen idee of slechts een vaag idee van wat het werkelijk inhoudt. ADHD is een gedragsstoornis die ongeveer 8 tot 10% van de schoolgaande kinderen treft. Het treft jongens veel vaker dan meisjes, hoewel het niet bekend is waarom.

ADHD - Wat is het?

ADHD is een stoornis die ervoor zorgt dat kinderen niet stil kunnen zitten. Het zorgt ervoor dat ze moeite hebben met denken en om te handelen zonder na te denken. Hoewel u ze instructies kunt geven en ze deze instructies kunnen begrijpen, is het door ADHD moeilijk voor ze om deze op te volgen. ADHD wordt vaak verward met ADD, maar de twee zijn zeer verschillend. ADHD kan er ook voor zorgen dat een kind zich erg storend gedraagt in de klas. U kunt misschien denken dat veel kinderen zich zo gedragen, en dit is waar, maar er is een verschil tussen kinderlijk gedrag en ADHD. Het belangrijkste verschil is dat het kind deze symptomen voortdurend zal vertonen, lang nadat de leeftijd waarop dit als gebruikelijk wordt beschouwd is bereikt. Nog een verschil is dat kinderen met ADHD zich zo zullen gedragen in situaties waarin de meeste kinderen zich kunnen gedragen. Gelukkig kan ADHD goed worden beheerst en beheerd indien goed behandeld.

Er zijn drie verschillende categorieën voor ADHD, en als uw kind is gediagnosticeerd is het belangrijk dat u de verschillen begrijpt tussen de drie zodat u beter begrijpt wat uw kind meemaakt. De eerste is het onoplettende type. Met deze soort ADHD kan het kind erg op zichzelf zijn en hij of zij lijkt zich te gedragen, maar ze letten niet op wat er om hun heen gebeurt. Als hun juf of meester heeft geklaagd dat hij of zij uw kind meerdere keren heeft moeten roepen om hun aandacht te krijgen, is dit waarschijnlijk het type dat uw kind heeft. Het tweede type ADHD is het type hyperactieve-impuls.

Symptomen voor deze soort ADHD zijn onder andere dat uw kind nooit stil lijkt te kunnen zitten, moeite heeft met rustig spelen, en het kan ervoor zorgen dat ze ruzie uitlokken met andere kinderen. Als uw kind op een of ander moment beide symptomen heeft vertoond, is het waarschijnlijk dat uw kind het derde type ADHD heeft. Dit type is een gecombineerd type, wat ervoor zorgt dat een kind onoplettende en hyperactieve-impulsieve symptomen vertoont.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid