Een Gids voor het Omgaan met ADHD

ADHD is een gedragsstoornis die 8 tot 10% van alle schoolgaande kinderen treft. Als uw kind is gediagnosticeerd met ADHD, kan het zijn dat u zich overweldigd voelt en onzeker bent over hoe u hier mee om moet gaan. Als uw kind is gediagnosticeerd met ADHD, wees er dan zeker van dat het gemakkelijk is om te beheren en beheersen, indien correct behandeld.

Een Gids voor het Omgaan met ADHD

Het volgende is een gids voor het omgaan met ADHD die u zal helpen ervoor te zorgen dat u en uw kind met de diagnose om kunnen gaan.

De eerste belangrijke stap bij de behandeling van ADHD is om te begrijpen wat uw kind meemaakt. Doe zoveel mogelijk onderzoek over de stoornis, en vind zoveel mogelijk informatie. Als u dit eenmaal heeft gedaan, moet u ervoor zorgen dat u enkele beslissingen maakt over de beste methoden van behandeling voor uw kind. Er zijn veel verschillende vormen van behandeling beschikbaar. Deze omvatten medicatie, gedragstherapie, en alternatieve behandelingen zoals megavitaminen en dieet-manipulaties. Het is aan u wat u denkt dat het beste past bij uw kind.

Als u deze stappen eenmaal heeft opgevolgd, bent u op het juiste spoor, maar er is nog meer wat u kunt doen om uw kind te helpen beter met de stoornis om te gaan.

Het volgende dat u moet doen is hulp zoeken bij professionals, niet alleen voor uw kind, maar ook voor uzelf. Uw kind heeft gedragstherapie nodig. Dit zal uw kind de vaardigheden leren die het nodig heeft om op een dagelijkse basis met de ADHD om te kunnen gaan. U heeft misschien nog niet overwogen om ook voor uzelf professionele hulp te zoeken, maar het kan nuttig zijn. In oudertraining zult u leren hoe u met de unieke uitdagingen om kunt gaan die gepaard gaan met ouder zijn van een kind met ADHD. Dit ook een prima plek om eventuele vragen te stellen als u die heeft, en zoveel mogelijk te leren over ADHD. U zult ook een band kunnen opbouwen met anderen die soortgelijke ervaringen hebben, en uitvinden welke vormen van behandelingen het beste voor hen heeft gewerkt. Nog iets wat u moet doen bij de omgang met ADHD is ervoor zorgen dat u een spreekbuis bent voor uw kind. Praat met de juf of meester van uw kind over wat het nodig heeft in de klas, en zorg ervoor dat aan deze behoeften wordt voldaan.

Praat regelmatig met de juf of meester over de voortgang van uw kind.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid