Hoe Wordt u Minder Verlegen

U zult het misschien leuk vinden om te weten dat verlegen zijn veel voorkomt bij mensen van alle leeftijden en rassen. Het is een persoonlijkheidskenmerk waar sommigen van ons mee geboren zijn en een die zich in de loop der tijd kan ontwikkelen. Er kan een specifieke situatie of moment in uw leven zijn geweest waardoor u verlegen kunt zijn geworden of het kan zijn dat u altijd al een beetje ongemakkelijk en onhandig bent geweest rond andere mensen of bepaalde leeftijdsgenoten.

Hoe Wordt u Minder Verlegen

Goed nieuws is dat dit iets is dat u kunt overwinnen als u bereid bent moeite te doen. Er is geen enkele reden waarom u verlegen en ongemakkelijk door het leven zou moeten gaan als u stappen kunt ondernemen om dit te overwinnen. Het overwinnen van verlegen zijn begint bij de realisatie waarom u deze verandering nodig heeft. Misschien is het omdat u uzelf wilt dwingen socialer te zijn of wellicht omdat u promotie wilt op het werk, maar uw verlegenheid houdt u tegen! Wat de reden ook moge zijn, het is goed om te erkennen dat u een probleem heeft en dat u de nodige stappen wilt ondernemen om hier wat aan te doen!

Als u bang bent dat u het niet alleen kunt, roep dan de hulp in van iemand waar u om geeft en wie u vertrouwt. Dit kan een goede vriend zijn of familielid of zelfs een collega. Vertel hem/haar over de situatie en vertel waarom u zijn of haar hulp nodig heeft. Hij of zij kan u eenvoudig helpen door u bijvoorbeeld voor te stellen aan anderen tijdens feestjes of op werkfuncties. Hij of zij kan u bijstaan en u door de situatie heen helpen, "uw hand vasthouden", als het ware.

Een ding dat u moet weten is dat degenen die niet geïnteresseerd zijn u te helpen geen deel uit moeten maken van uw dagelijks leven. Als iemand niet bereid is de noodzakelijke stappen te ondernemen om u te helpen u van uw verlegenheid af te helpen wanneer u dit vraagt, zijn deze mensen niet goed voor u. U moet afstand houden en de keuze maken om door te gaan uw verlegenheid te overwinnen, met of zonder hen.

Als u iemand bent die van korte gesprekken houdt omdat u verlegen bent, dan kan de eerste stap zijn dat u iedere dag het gesprek wat langer laat duren. Dit kan eerst langzaam, door bijvoorbeeld een paar seconden aan het gesprek toe te voegen en dit op te laten lopen tot minuten. Als u gewoonlijk alleen hallo zegt tegen iemand, misschien kunt u vandaag dan vragen hoe het met deze persoon gaat? Dit kan een kleine stap lijken, maar de kleine stappen zijn juist degene die u kunnen helpen uw verlegenheid te overwinnen.

Als uw situatie extreem is, dan kunt u misschien beter de hulp inschakelen van een professioneel, zoals een therapeut. Deze zijn bedreven om met deze soort situaties om te gaan en kunnen u helpen het juiste pad op te gaan om van deze verlegenheid af te komen en nieuwe vrienden te maken. 

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid