Omgaan met Angst - Een Handleiding

Angst is een stoornis die ervoor zorgt dat iemand extreem nerveus, bezorgd en angstig is tot het punt dat het de kwaliteit van het leven negatief beïnvloedt. Hoewel het normaal is om deze gevoelens te ervaren voor een belangrijk examen, evenement, spel of toets, wordt het gezien als een stoornis wanneer er geen duidelijke reden is waarom de persoon zich zo voelt.

Omgaan met Angst - Een Handleiding

Het wordt ook gezien als een stoornis wanneer de hoeveelheid zorgen die een persoon zich maakt disproportioneel is aan de gebeurtenis waardoor hij zich zo voelt. Als u last heeft van angst, moet u weten dat er manieren zijn om met de stoornis om te gaan zodat u een volwaardig en gelukkig leven kunt leiden. Hieronder vindt u een handleiding voor angst die u zal laten zien hoe u goed met de stoornis om kunt gaan en mee kunt leven. Het eerste wat u moet doen om met angst om te gaan is weten met welke soort angst u te maken heeft. Dit is een cruciale stap in de richting van de juiste behandeling voor uw stoornis. Er zijn veel verschillende soorten angst waar u aan kunt lijden, zoals algemene angststoornis, wat ervoor zorgt dat u zich zorgen maakt om niet-specifieke gebeurtenissen in het leven, verlatingsangst, wat ervoor zorgt dat u angstig wordt wanneer u gescheiden bent van een persoon of plaats waar u zich veilig voelt, paniekstoornis, welke korte, intense aanvallen van paniek veroorzaakt, en sociale angststoornis, welke ervoor zorgt dat u een irrationele angst heeft voor vernedering en beoordeling in het openbaar. Als u eenmaal heeft bepaald welke soort angst u heeft, moet u beslissen welke methode of behandeling voor u het beste werkt.

Er zijn vele opties beschikbaar voor de behandeling en het omgaan met angststoornissen. De eerste methode is medicatie. Er zijn verschillende soorten medicatie beschikbaar, welke u kunnen worden voorgeschreven door een psychiater of medisch arts, die u kunnen helpen omgaan met uw stoornis. Therapie is nog een beschikbare optie voor het omgaan met uw angst. Het kan worden toegepast in combinatie met of als alternatief op medicijnen. Uw therapeut zal u leren met uw angst om te gaan, en hoe u ondanks uw angst een gelukkig, normaal leven kunt leiden. Een derde methode voor het omgaan met angst, welke wederom op zichzelf kan worden toegepast of in combinatie met andere methoden, is om uzelf coping-mechanismen aan te leren die u in staat stellen met uw angst om te gaan.

Alleen u kunt de beslissing maken over welke methode of combinatie van methoden het beste voor u werkt.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid