Tips voor het Omgaan met ADHD

ADHD is een gedragsstoornis die 8 tot 10% van de schoolgaande kinderen treft. Het kan ervoor zorgen dat ze onoplettend zijn en zich niet kunnen gedragen in de klas. Als uw kind is gediagnosticeerd met ADHD, geen paniek. ADHD, mits goed behandeld, kan worden beheerd en beheerst. Hier zijn de vijf beste tips voor het omgaan met ADHD.

Tips voor het Omgaan met ADHD

Begrijp wat uw kind meemaakt - Een van de beste dingen die u kunt doen als uw kind eenmaal is gediagnosticeerd met ADHD is begrijpen wat er nu eigenlijk door hem of haar heen gaat. Doe veel onderzoek over ADHD en kom zoveel mogelijk te weten over de stoornis. Goed op de hoogte zijn is de eerste stap op weg naar het kunnen beheren en beheersen van de ADHD van uw kind.

Overweeg alle opties - Hoewel medicatie een optie is om met ADHD om te gaan, voordat u de beslissing neemt om uw kind medicatie te geven moet u alle beschikbare opties overwegen. Naast medicatie zijn er alternatieve opties voor het omgaan met ADHD. Sommige alternatieve opties waar ouders met kinderen met ADHD voor zijn gaan pleiten zijn megavitaminen, wijzigingen in het dieet en visuele training. Het is aan u en alleen aan u om te beslissen welke route u neemt voor uw kind, en welke combinatie van behandelingen u denkt dat het beste is voor uw kind.

Geef uw kind de hulp die het nodig heeft - Uw kind zal hulp nodig hebben van professionals om de vaardigheden te leren die het nodig heeft om met de ADHD om te gaan. Dit kan onder meer variëren van gedragstherapie tot begeleiding buiten de klas. Nogmaals, het is aan u om uw kind te observeren en te beslissen op welke gebieden het extra hulp nodig heeft.

Oudertraining - Een geweldige manier om zowel u als uw kind te helpen is door het bijwonen van oudertraining-cursussen. Ouder zijn van een kind met ADHD zal unieke uitdagingen met zich meebrengen. Tijdens een oudertraining-cursus zal u worden geleerd hoe u het beste met deze uitdagingen om kunt gaan. Coping-mechanismen zullen worden besproken, en het is ook een prima plek om kennis te maken met anderen die soortgelijke ervaringen hebben als u. Dit is ook een geweldige kans om veel bij te leren over ADHD.

Wees woordvoerder voor uw kind - De laatste en belangrijkste tip voor het omgaan met ADHD is om een woordvoerder te zijn voor uw kind. Uw kind zal vele moeilijkheden tegenkomen in de klas die de andere kinderen simpelweg niet hebben. Er zijn echter wel enkele manieren om de leerervaring enorm te verbeteren. Een aantal voorbeelden hiervan is door middel van het terugbrengen van afleidingen waar het kind zit, het geven van positieve steun en het aanleren van goede studievaardigheden. De juf of meester van uw kind heeft misschien geen idee wat ADHD inhoudt of hoe hij of zij een kind kan helpen hiermee om te gaan.

Het is uw taak om deze te informeren en te vertellen wat er precies gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat uw kind de beste leerervaring heeft die mogelijk is.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid