Verlegen? Laat Ons U Van De Schaamte Afhelpen

Verlegen zijn kan potentiële desoriëntatie veroorzaken in iemands vermogen om iets nuttigs te doen. Dit komt omdat iemand zich altijd ongemakkelijk voelt met een gebrek aan comfort of begrip bij situaties en mensen die niet bekend zijn. Het is soms te traceren naar erfelijkheid, persoonlijke eigenschappen en de ervaringen van een persoon. Andere nadelen van verlegen zijn in relatie tot verschillende situaties in het leven zijn:

Verlegen? Laat Ons U Van De Schaamte Afhelpen

Het heeft een negatieve invloed op uw carrièrekeuze en keuze op het educatieve gebied. Men heeft de neiging om vakken te kiezen die minder met communicatie te maken hebben en op het werk krijgen de meer extraverte collega's makkelijker promotie.

Dating wordt meestal huiverig gedaan en kan leiden tot het kiezen van de verkeerde partner.

Verlegenheid kan het vermogen van uw karakter belemmeren en met zulke mate dat u van deze verlegenheid af moet komen. Hier volgen tips om u te helpen het te overwinnen.

Waag eens een gokje om u te concentreren op andere mensen

In uw situatie heeft u de neiging om meer op uzelf te zijn en heeft u geen flauw idee van wat u overal moet zeggen. U kunt wel iets zeggen, het is heel simpel. Stel vragen over en aan de mensen met wie u bent. Iedereen voelt zich goed als ze de kans krijgen over zichzelf te praten en ze zullen zich met u verbonden voelen. Hoe meer u voor elkaar krijgt, hoe meer u eraan went om met mensen te praten. Dit zal u ook helpen de aandacht van u af te leiden en naar hen te leiden. 

U kunt "denken voordat u de sprong maakt" 

Dit betekent simpelweg dat u onderwerpen waar u graag over zou willen praten met mensen kunt voorbereiden. Het gesprek moet uitbundig zijn op een manier die de aandacht kan trekken naar het onderwerp. Dan kunt u vervolgens uw voorbereide vragen laten vallen. U kunt onderzoek doen naar dingen waar u anderen over heeft horen praten. Bijvoorbeeld als uw collega het heeft gehad over videospellen, kunt u hem later, nadat u er onderzoek naar heeft gedaan, laten weten dat u ze ook interessant vindt als hij heeft gezegd dat hij ze interessant vond.

Houd uw hoofd hoog en lach

Mensen beginnen makkelijk een gesprek met lachende gezichten. Als u blijft fronsen en proberen niet naar ze te kijken, zal niemand interesse hebben om met u te praten. U zult de boodschap geven dat u een waarlijk sadistisch persoon bent. Nul is het getal op zoek naar een beproeving om rimpels in hun weelderige gezichten te brengen.

Help de terughoudenden ook. U moet leren mensen op hun gemak te stellen. Het helpt bij het opbouwen van moed. Al doende leert men. Repeteer door meer uit te ademen dan u uitademt en zie uzelf losser in spraakzame situaties.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid