Wat is een depressie?

Heb je ooit het gevoel gehad alsof je wereld om je heen uitholt bij elke beweging die je maakt en er is niets dat je zou kunnen doen om deze gevoelens te verlichten? Nou, als je je op deze manier gevoeld hebt en het duurde enkele dagen, dan is het heel goed mogelijk geweest dat je leed aan een lichte vorm van depressie. Er zijn verschillende misvattingen geassocieerd met depressie, die zorgen dat veel mensen geloven dat de symptomen van depressie gewoon een gevoel van onrust zijn die zeker voorbij zal gaan. Helaas is dit niet het geval voor veel mensen. Bovendien, als een depressie niet adequaat wordt behandeld, dan kan het veranderen in een ernstige depressie die vanzelf slopend en dodelijk kan worden.

Wat is een depressie?

Er zijn een aantal symptomen geassocieerd met depressie, die kunnen worden geïdentificeerd in de volgende lijst. Men kan gevoelens van vermoeidheid of verlies van energie hebben, moeite met concentreren of focussen voor een langere periode, afnemende of beperkte interesse in activiteiten die ooit van groot belang waren voor het individu, ernstige gewichtstoename of ernstig gewichtsverlies en constante gedachten van zelfmoord of zelfbeschadiging hebben. Hoewel dit niet alle symptomen zijn geassocieerd met depressie, zijn dit veel van de meest duidelijke symptomen die kunnen worden vertoond door het individu. Als deze symptomen regelmatig en voortdurend aanhouden, ondanks tijd van de dag of de dag van de week, dan is het waarschijnlijk dat een depressie de juiste diagnose is.

Het is belangrijk om te onthouden dat als iemand waar je van houdt tekenen van depressie vertoont of gediagnosticeerd is als depressief, dan is het niet iets dat licht moeten worden opgevat. Alle aannames in verband met zelfbeschadiging en zelfdoding moeten met voorzichtigheid benaderd worden, om ervoor te zorgen dat het individu niet in staat is te reageren op een aantal van hun gedachten en gevoelens. Er zijn een aantal crisis lijnen en geestelijke gezondheidszorg professionals die zijn opgeleid en beschikbaar zijn voor de personen om hen te helpen hun gevoelens die voortkomen uit hun depressie te beheersen. Daarnaast zijn er een aantal populaire medicijnen op de markt die een individu goed kunnen helpen in het leren leven met en te werken rond hun depressieve gevoelens en gedachten.

Iets dat men altijd in gedachten moet houden is dat een depressie niet alleen behandelbaar is in sommige gevallen, maar het is waarschijnlijk goed te behandelen in de meeste, zo niet alle, gevallen.

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en u krijgt nieuws en geweldige aanbiedingen direct in uw inbox.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief, accepteert u ons privacy beleid en ons gebruik van je gegevens. Lees het privacy beleid