Heartland

Heartland

Muziekwetenschappers wijzen er op dat het ritme van het hart de oorsprong is van de ritmes in de muziek, ongezien of het om snelle of ontspannen hartslagen gaat. Het stuk Heartland bouwt op een rustige pols, waarboven de samenklanken en melodieén wisselen

Muziekwetenschappers wijzen er op dat het ritme van het hart de oorsprong is van de ritmes in de muziek, ongezien of het om snelle of ontspannen hartslagen gaat. Het stuk Heartland bouwt op een rustige pols, waarboven de samenklanken en melodieén wisselen. Door het vaste, rustige hartritme kan de luisteraar zich al gauw ontspannen voelen met de zelfde pols als de muziek.


Niclas Malmbergs debuut schijf, De kringloop van het water, was een reis naar buiten, waar wij de waterdruppels volgden door de veschillende fases van het landschap. De opvolger Heartland is een reis naar, rustige hartslagen vormen de klangbodem voor dit stuk.

Boven de slagen van het hart liggen de variaties van klanken en melodieén, maar langzaam en zonder te storen of de pols te verhogen. De muziek leent zich daarom goed voor ontspanning en meditatie en de hartslag van de luisteraar komt spoedig in het zelfde tempo als de muziek.


De instrumentatie bestaat hoofdzakelijk uit synthesizer, electrisch piano en fluiten. Het stuk is ca 40 minuten langen gedeeld in tweeén, een heen en een terugreis. Op die manier begint en eindigt de reis naar binnen in de zelfde harmonische variaties, als de hartslagen. Misschien zelfs inons hart.


* Resultaten kunnen per persoon verschillen. Lees meer

Wordt geladen...